KÜÇÜKÇEKMECE KUYUMCULUK TEKNOLOJİSİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Küçükçekmece Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Misyonumuz ; Gençlerimizi Kuyumculuk sektöründe etkili birer birey olarak yetiştirmek, sektörün ihtiyacı olan kalifiye elemanları yetiştirerek, yüksek okullara kuyumculuk alanında alt yapısı sağlam, eğitilmiş, ülkesini ve sektörün kalkınmasına fayda sağlayacak bireyler olarak hazırlamaktır.
Küçükçekmece Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Vizyonumuz ;Türk Millî Eğitiminin genel ve özel amaçları doğrultusunda, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, aklın ve bilimin önderliğinde pozitif düşünen, algılama ve problem çözme yeteneği gelişmiş, öğrenmeyi öğrenebilen, laik ve demokratik değerleri benimsemiş, yeni fikirlere açık, kişisel ve toplumsal sorumluluk duygusuna sahip olarak Cumhuriyetimizi koruyan ve kollayan, Milli Kültürü özümsemiş, farklı kültürleri yorumlayabilen, çağdaş uygarlığa katkıda bulunabilen, yüksek nitelikli bilgi çağı insanı yetiştirmektir. Bu amaçlar çerçevesinde, okulumuzda, öğrenci merkezli eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi, kuyumculuk sektörü, yüksek öğrenim kurumları ve veli memnuniyeti esasına dayalı olarak planlamak, koordine etmek, uygulamak ve geliştirmektir.
Okulumuz lise düzeyinde kuyumculuk eğitimi veren tek okul olarak 2011-2012 öğretim yılında 189 öğrenci ile eğitim öğretime başlamıştır. 2022 yılından itibaren müdürlük görevini üstlenen Adalet KARAKAŞ liderliğinde Eğitim-Öğretime devam etmektedir.2024-2025 Eğitim Öğretim yılında Anadolu Meslek Programında ve Anadolu Teknik Programlarında toplamda 521 öğrencimiz MESEM Çıraklık programında ise 402 Öğrencimiz bulunmaktadır.
Kuyumculuk sektörünün geliştirilmesi ve sektöre nitelikli eleman yetiştirilmesi amacıyla hayata geçirilen Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Mücevher İhracatçıları Birliği, İstanbul Kuyumcular Odası ve İstanbul Ticaret Odası 76 Nolu Kuyumculuk Meslek Komitesi arasında imzalanmıştır. Okulumuz sektör firmalarıyla Mesleki Eğitim İş Protokolü imzalamaktadır.
Okulumuzda üç ayrı program türü vardır. Anadolu Meslek Programındaki öğrenciler 9, 10 ve 11. Sınıflarda tam zamanlı eğitim görürler. 12. Sınıfta ise iki gün teorik eğitim, üç gün ise işletmelerde mesleki eğitimi görürler. Mesleki Eğitim Programındaki öğrencilerimiz ise 9. 10. 11. 12 sınıflarda yani tüm kademelerde işletmelerde mesleki eğitim dersini iş başında görürler. 12. Sınıfın sonunda hem ustalık belgesi hem de lise diploması alarak eğitimlerini tamamlarlar. Anadolu Teknik Programında ise öğrencilerimiz 9.10.11.ve 12.sınıflarda okulda tam zamanlı eğitim görürler stajlarını 11.sınıfın sonunda 320 saat olarak yaz stajı yaparlar. Öğrencilerimiz okulumuz döner sermayesi kapsamında yarı mamül, takı, tablo üretimi yapmaktadır. Sektör firmalardan bu konuda destek ve talep beklemekteyiz.
Binanın Açık ve kapalı alanı, Sınıf ve atölye sayıları |
Kapalı alan; 6630 metre kare açık alan ;9062 metre kare 18 derslik 13 atölye bulunmaktadır. |
Kurumun tanıtımı, hakkında açıklayıcı diğer bilgiler(Sergi ve fuar çalışmaları, Var ise işletmeler, STK lar bölgeyle yapmış olduğu diğer işbirlikleri, İstihdam amaçlı Açılan kurslar, İşkur-Kosgep vb. örnekleri, beceri yarışmaları, beceri tabanlı yarışmalar, diğer okul ve kurumlarla işbirlikleri, diğer bölgesel ulusal çalışmaları ) |
Her yıl Ekim ve Nisan aylarında CNR EXPO’da düzenlenen İstanbul Jewelry Show Kuyumculuk Fuarına okulumuz katılmaktadır. Fuarda bulunan standımızda öğrencilerimizin takı tasarım çizimleri ve üretilen takılar sergilenmektedir. Designer Clup’e en az iki öğrencimiz katılmaktadır. Mücevher İhracatçıları Birliği teşviki ve önderliğinde katıldığımız fuarlarla okulumuzu hem sektöre tanıtmak hem de öğrencilerimizi mezun olmadan önce sektörle buluşturarak ve bağlantılar kurarak gelişimlerini sağlamaktayız. Okulumuzda her Mayıs ayı Gençlik şenliği düzenlenerek öğrenci ve velilerimize yapılan takıları sergiliyoruz. Ayrıca okulumuzda ve İstanbul Jewelry Show’da düzenlenen Takı defilesi ile özel hazırlanan takılar sunulmuştur. Kuyumculuk Fuarında ilk defa okulumuz tarafından yapılan Takı defilesi hem sektör firmaları tarafından hem de Kuyumculuk okullarının yoğun ilgisiyle karşılanmıştır. Öğrencilerimizin hazırladıkları takıları sahneye çıkarak kendilerinin sunmaları hepimiz için yeni ve farklı bir deneyim olmuştur. 2021-2022 Eğitim Öğretim döneminde sadece okulumuz öğrencileri için ‘Yunus Emre’nin Işığından Yansımalar’ temalı Takı Tasarım yarışması düzenlenmiştir. Sponsor firmamız Taç Zincir ile ilk üçe giren öğrencilere ödülleri verilmiştir. Takı Tasarım Yarışmamızı 2022-2023 ve 2023-2024 senelerinde kapsamını genişleterek 8. Sınıf öğrencileri için ilçe çapında ‘Okyanus Temalı’ ve ‘Gökyüzünden Yansımalar’ Takı Tasarım yarışmaları düzenlemiş olup okulumuzu ve kuyumculuk alanını tanımayan Ortaokul öğrencilerine ulaşmak, tanıtmak ve bu alana ilgisi ve yeteneği olan öğrencileri yeni okul döneminde okulumuzla buluşturmak amaçlanmıştır. Sponsor firmalarımız Yön Kuyumculuk ve İSGOLD ile ilk üçe giren öğrencilere ödülleri verilmiştir.2024-2025 yılında ‘Anadolu’dan Dünyaya Barışı Simgeleyen Mücevherler’ Takı Tasarım yarışmasını İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içinde olup İstanbul genelinde düzenlemekteyiz. |
Diğer mesleki ve Teknik okullardan farklı ortaya koymuş olduğu yetkinlik ve yetenekleri |
2023-2024 ve 2024-2025 Eğitim-Öğretim yıllarında TÜBİTAK 4006-A Bilim fuarına katılmaktayız. Her yıl Mayıs ayının ilk haftası ‘Akademi Haftası’ adı altında düzenlediğimiz Kariyer Günlerinde Sektöründen firma yetkililerini, üniversitelerde Kuyumculuk bölümü öğretim üyelerini, sektörümüzde alanında uzman ustaları, okulumuzdan mezun olup ve sektörde çalışan ve kendi firmalarını kurmuş mezun öğrencilerimizi okulumuzda buluşturuyoruz. |
Okul proje okulu mudur?
Evet
Okulda hangi alanlar ve dallar bulunmaktadır?
Kuyumculuk Teknolojisi-Takı İmalatı Dalı
Grafik ve Fotoğrafçılık Alanı-Grafik Dalı
Moda Tasarım Teknolojileri Alanı-Giysi Kalıp Tasarımı ve Üretimi Dalı
Öğrenciler hangi alanlarda hangi dersleri görüyorlar?
Programlar için aşağıdaki linke tıklayınız.
meb_iys_dosyalar/34/15/973903/dosyalar/2025_01/27235357_snfprogram.pdf
Okulunuzun katılım gösterdiği ulusal ve uluslararası projeler nelerdir?
ERASMUS, TUBİTAK, TEKNOFEST
Okulunuzun fiziki imkanları nelerdir? (Kütüphane, atölye, spor salonu vb.)
Ağaçları bol geniş bir bahçemiz vardır. Bahçemizde basket potaları, voleybol filesi ve futbol kaleleri vardır.
Okulumuzda kütüphanemiz aktiftir.İncelemek için aşağıdaki linke tıklayınız.
meb_iys_dosyalar/34/15/973903/dosyalar/2024_05/26234138_whatsappimage20240526at23.39.581.pdf
1 adet klimalı konferans salonu vardır.İncelemek için aşağıdaki linke tıklayınız.
meb_iys_dosyalar/34/15/973903/dosyalar/2024_05/26233828_whatsappimage20240526at23.36.535.pdf
Büyük spor salonumuz aktiftir.
Mescidlerimiz vardır.
Okulumuzda yukarıda belirtilen 3 adet mesleki alan vardır. Bu alanlara ait yeteri miktarda ve güncel atölyeler mevcuttur.
İlgili alandan mezun olduktan sonraki iş olanakları nelerdir?
Sektörde faaliyet gösteren firmalarda iş imkanları sağlanmaktadır.
Öğrenci kıyafet zorunluluğu var mı?
Okulumuza ait üniformamız bulunmaktadır.Yazlık ve kışlık olacak şekilde öğrencilerimiz bu üniformaları giymektedirler.
Okul Tanıtım videomuz;